Kvinden bag - Helene Guckelberger

Kvinden bag

Jeg hedder Helene Guckelberger 

Min alder er 54 år, Jeg er x- kæreste, veninde, iværksætter og vinterbader.  Derudover er jeg mor til 2 skønne unge mennesker på 18 og 25 år. Om vinteren bor jeg i lejlighed, og fra maj er det kolonihavelivet der trækker.

Jeg er stor fortaler for selv udvikling, det er der jeg øver mig i at bliver mere modig. Med modig, mener jeg at gå ud over egne trykke grænser, at mærke den feminine kraft og blødhed samt  ikke altid lade den mere handlekraftige side få for meget plads. Det har jeg dykket ned i over 30 år, været på et utal af forløb og weekendkurser.

Min erhvervserfaring, den er bred og jeg har været langt omkring.

Som ung blev jeg uddannet blomsterdekoratør og det var fint, indtil jeg blev gravid. Forretnings tider var for mig ikke foreneligt med et lille barn. 

Derefter blev jeg uddannet socialpædagog, var i SFO, vikar i 5 og 6 klasse, håndsarbejdslærer og til sidst konstitueret børnehaveklasseleder i 6 måneder . 

Derefter blev jeg uddannet modelkonstruktør og arbejdede med at sy kostumer til teatre i mange år. Samtidig med dette, uddannede jeg mig som life coach, systemisk familieopstiller og seneste skud på stammen er cool kids vejleder.. 

Cool kids - hvad er det?

Jo, ser du, mit yngste barn udviklede over mange år angst. Det startede, da han var lille, hvor han nok ville blive kaldt et sensitivt barn i dag. Over årene begyndte han at blive utryg og bange for mange ting, som med tiden blev det værre, og da han skiftede skole midt i 4 klasse satte det virkelig skub i angsten. 

Jeg var blevet Life Coach undervejs, og jeg brugte nogle værktøjer derfra,  jeg kunne se han fik gavn af. 

På en måde var jeg handlingslammet, jeg googlede ikke på ordene, “mit barn er bange, behandling for angst, hjælp mit barn har angst, sensitive børn, angst behandling, angst, cool kids, hjælp til mit barn der er bange” og hvad man ellers søger på. 

Vi holdt møder med skolen, for at få hjælp, men de sendte blot bolden videre, med beskeden “kontakt psykiatrisk skadestue, når han får angst”.  Det var virkelig svært at tackle deres svar, derfor måtte jeg selv skaffede hjælp.

Det var som om min krop havde været i alarmberedskab i årevis, min krop havde været spændt som en flitsbue. AL den usikkerhed og tvivl, frygten for hvornår ringede han igen og havde brug for hjælp, for at komme gennem dagen. Jeg brugte flere år på at komme mig, .

I dag er han 18 år, og når jeg ser det liv han lever i dag, forstår jeg faktisk ikke, han havde det så skidt dengang. Hans angst er helt væk - han går i 2 G., har været på efterskole og på udlandsrejser med kæresten. 

Derfor har jeg i 2019 valgt at uddanne mig som Cool Kids vejleder, netop fordi vores børn skal have hjælp. De skal have lov at vokse op og være trygge, have tillid til sig selv og vide at de godt kan - med hjælp fra andre, både jer som forældre og måske også mig. Med alle de gode øvelser og værktøjer de kommer igennem i forløbet - Just Be Cool Kids, 

Jeg ved, hvor vigtigt det er, at vi som forældre også får hjælp, vi SKAL jo stå der for vores børn. 

Da jeg blev uddannet systemisk familieopstiller, blev det tydeligt, at hans far og jeg også havde med angsten at gøre. Bla. den måde vi reagerede på i situationerne, samt det vi selv kommer med fra hver vores opvækst.

For mig er det vigtigt at se indad og rydde op i egen rede, på en måde, sætter mine børn fri, så de ikke bærer rundt på noget af min historie, som vil påvirke deres liv og de valg de tager i dag og fremadrettet.

Hvad er Systemisk opstilling:

Systemisk opstilling er en metode jeg trækker på, da det åbner op for en anden måde, at se problemer eller udfordringer på.  Vi kan få svar på, hvorfor vi gentager mønstre, eller få svar på, hvorfor det vi ønsker ikke lykkedes. 

Mønstrene kan spænd ben for vores daglige eller fremtidige valg, 

vores relationer, parforhold og karrierevalg mm.

Systemisk opstilling er en oplevelses orienteret metode og arbejder med kroppens hukommelse. Det handler helt enkelt om for dig, at mærke hvad der sker i kroppen. 

Derfor er jeg også nysgerrig efter at vide, hvad er der sket i din familie tilbage i slægten

- dit familiestamtræ, der kan være årsagen til dine udfordringer i dag.

Vi kan i en opstilling heale traumer, der ligger tilbage i generationer, så vi ikke gentager og videresender dem til vores børn.

På en måde, bliver det usynlige synligt, ved at stille det op. 

Vi kan ikke fixe det skete, men vi kan heale dit indre barn, så du ser ud af dine øjne fra et mere voksent sted og ikke ud fra det sårede barns øjne og følelser.

Alle udfordringer kan stilles op, så dit indre billede af din udfordring bliver synligt.

Det kan være med små figurer på bordet, der kan lægges filtstykker ud på gulvet eller er du med i en gruppe, bruges de andre deltagere som repræsentanter.

Insert Image

En lille simpelt øvelse:

Luk dine øjne.

Forestil dig, hvis du skal placere dine forældre i lokalet du er i lige nu.

Hvor stor afstanden vil der være mellem din mor og far, står de med front mod hinanden, side om side, hvem ser på hvem, er der en af dine forældre, der er mere optaget af noget andet, måske ser helt væk, er der en af dem der står med ryggen til?

Hvor ville du placere dig selv? Hvor står du, ved siden af mor, ved din far, bag ved ham eller mellem din mor og far eller står du for dig selv?

Mærk, hvad det gør ved dig?

Hvordan var det? Var der noget du blev overrasket over? 

Jeg vil undgå at skrive og forklare en masse, for opstilling skal opleves og mærkes på egen krop, så vil det give mening - også for dig.

Du kan arbejde med savn, tilgivelse og meget mere.

Ofte er vores forældre medspillere i mange af de udfordringer, vi har i dag, men hverken dem eller det der er sket, kan vi lave om på. Men måden vi reagere på, det kan vi ændre.

Når det er børn jeg arbejder med, er det hovedsageligt deres ressourcer vi arbejder med . 

De værdier, der er vigtigt for mig, både privat og fagligt er:

ANSVAR-NÆRVÆR-FRIHED-LÆRING.

Jeg har drømme og visioner og-det er i hverdagen, jeg går skridtene.

Her er jeg så i dag, som selvstændig og en kæmpe erfaring rigere, både privat og fagligt.

Mit fokus er, at hjælpe dig og din familie, med at skabe det liv, du drømmer om.

Relevante uddannelser:

2019-Cool kids vejleder - Seminar.dk

2019: Udenlandsk opstiller Albricht Mahr - Isfo

2018: Arbejdsglæde konsulent - Krifa

2017-18 Assistent på den 2 årige uddannelse samt basis uddannelsen - Isfo

2016-17 Certificeret gruppe facilitator - Isfo

2015-16 2 årig Systemisk familieopstiller - Isfo

2016: Udenlandske opstiller: Stephan Hausner, Ursula Franke, Judith Hemming-Isfo

2016-18: Udenlandsk opstiller Bill Mannle, Jacob Stamp - Nordahl Acadamy

2016: Assistent på 1. år life coach - ID Academy

2015: Ungementor - Nordahl Academy

2014: Systemisk Coach

2012-2013: Lifecoach - ID Academy

2000- 04: Socialpædagog - Sydhavns pædagogiske seminar

>